Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iranul a promis un răspuns proporțional la declarația „eurotroicii” privind sancțiunile

© AP Photo / Ronald ZakDrapelul național al Iranului
Drapelul național al Iranului - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2024
Drapelul național al Iranului. Foto de arhivă
Abonare
Ministerul iranian de Externe a promis un răspuns proporțional la declarația Berlinului, Londrei și Parisului
CHIȘINĂU, 12 sept - Sputnik. Iranul va da un răspuns proporțional declarației Berlinului, Londrei și Parisului privind intenția de a-i impune sancțiuni din cauza presupusei vânzări de rachete balistice Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt oficial al Ministerului de Externe al Republicii Islamice, Nasser Kanaani.
Anterior, site-ul Ministerului german de Externe a publicat o declarație comună a Germaniei, Marii Britanii și Franței, în care guvernele celor trei țări au amenințat Iranul cu noi sancțiuni, inclusiv anularea acordurilor bilaterale privind serviciile aeriene, din cauza presupusei livrări de rachete balistice de către Teheran către Rusia.
„Această mișcare a celor trei țări europene este o continuare a politicii ostile a Occidentului și a terorismului economic împotriva poporului iranian, care va fi întâmpinată cu o acțiune adecvată și proporțională (de către - n.r.) Republica Islamică Iran”, a declarat Kanaani, citat de canalul oficial Telegram al Ministerului iranian de Externe.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe a condamnat declarația eurotroicii, inclusiv intenția acesteia de a impune sancțiuni împotriva Iranului Air, subliniind că orice raport privind vânzarea de rachete balistice din Iran către Federația Rusă este „absolut nefondat și fals”.
După cum a declarat anterior Kanaani, orice încercare de a lega cooperarea bilaterală dintre Moscova și Teheran de conflictul din Ucraina are drept scop justificarea livrărilor de arme occidentale către Kiev.
Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că speculațiile „cu privire la unele livrări de arme” către Rusia nu au nicio bază.
Fluxul de știri
0