Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mass-media: Ucraina vrea ca India să modereze discuțiile cu Rusia

© AP Photo / Mahesh Kumar AIndian national flag
Indian national flag - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2024
Indian national flag. Foto de arhivă
Abonare
Bloomberg: Ucraina vrea ca India să modereze discuțiile dintre Rusia și India
CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Ucraina dorește ca India să modereze discuțiile dintre Moscova și Kiev, relatează agenția de presă Bloomberg citându-l pe ambasadorul ucrainean la New Delhi, Oleksandr Polișciuk.
Anterior, New York Times a raportat că oficialii ucraineni nu văd India ca un mediator între Ucraina și Rusia, în ciuda faptului că prim-ministrul Narendra Modi a declarat că este gata să își aducă contribuția și să joace orice rol pentru a pune capăt conflictului din Ucraina.
„Ucraina dorește ca India să "modereze" discuțiile dintre cele două țări beligerante”, se arată în articol.
Polișciuc a declarat că India ar trebui să joace un rol mai activ în soluționarea conflictului, deoarece se așteaptă să fie membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU. El a adăugat că India nu ar trebui să se mulțumească cu rolul de „poștaș” care transmite mesaje între Rusia și Ucraina.
De asemenea, ambasadorul a reamintit că Kievul a oferit New Delhi-ului să organizeze o conferință privind Ucraina, dar, a subliniat el, nu este clar dacă partea indiană va fi de acord cu această propunere.
Флаг Украины на здании Верховной рады в Киеве - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2024
Internațional
Președintele Lituaniei, premierul Letoniei și șeful Senatului ceh au venit la Kiev
Președintele rus Vladimir Putin a luat anterior inițiative pentru o soluționare pașnică a conflictului din Ucraina: Moscova va înceta imediat focul și se va declara pregătită pentru negocieri după retragerea trupelor ucrainene de pe teritoriul noilor regiuni ale Rusiei. În plus, a adăugat el, Kievul ar trebui să declare renunțarea la intențiile sale de a adera la NATO, să efectueze demilitarizarea și denazificarea și să adopte un statut neutru, nealiniat și fără arme nucleare. Liderul rus a menționat, de asemenea, anularea sancțiunilor împotriva Rusiei.
După atacul terorist al trupelor militare ucrainene asupra regiunii Kursk, președintele Putin a declarat că este imposibil să se negocieze cu cei care lovesc civili, infrastructuri civile sau încearcă să amenințe instalații nucleare. Ulterior, consilierul prezidențial rus Iuri Ușakov a declarat că propunerile de pace ale Moscovei privind reglementarea ucraineană, exprimate anterior de șeful statului rus, nu au fost anulate, dar Rusia nu va discuta cu Ucraina în acest stadiu.
Fluxul de știri
0