Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Blinken cere o schimbare a abordării față de Cisiordania

© Sputnik / Rodion ProcaПрезидент Республики Молдова Майя Санду и глава Госдепартамента США Энтони Блинкен на встрече в Кишиневе
Президент Республики Молдова Майя Санду и глава Госдепартамента США Энтони Блинкен на встрече в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2024
Abonare
Blinken a cerut Israelului să-și schimbe abordarea în Cisiordania
WASHINGTON, 11 sep - Sputnik. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a cerut Israelului să schimbe fundamental abordarea acțiunilor sale în Cisiordania după moartea unui activist american pentru drepturile omului acolo, ca urmare a acțiunilor armatei israeliene.
"Forțele de securitate israeliene au nevoie de schimbări fundamentale în modul în care operează în Cisiordania, inclusiv regulile angajamentului lor. Am văzut de mult timp forțele de securitate acționând diferit atunci când coloniștii extremiști folosesc violență împotriva palestinienilor", a spus el reporterilor la o conferință de presă.
Blinken a subliniat că Washingtonul vede rapoarte privind utilizarea excesivă a forței împotriva palestinienilor de către armata israeliană. "Acum avem un al doilea cetățean american ucis de forțele de securitate israeliene. Acest lucru este inacceptabil și trebuie să se schimbe. Vom transmite acest lucru unor membri înalți ai guvernului israelian", a spus secretarul de stat.
El a subliniat că există probleme serioase care trebuie rezolvate, iar Statele Unite vor insista să le rezolve.
S-a menționat că pe 6 septembrie, activistul turco-american pentru drepturile omului Eigi, în vârstă de 26 de ani, a murit din cauza rănilor primite în urma unei ciocniri cu trupele israeliene în timpul demonstrațiilor din Cisiordania. Departamentul de Stat al SUA a confirmat pentru RIA Novosti că Eigi a murit tragic în Cisiordania în acea zi.
Familia activistului a cerut autorităților americane să dispună o anchetă independentă.
Fluxul de știri
0