Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA nu vor putea concura cu China, consideră senatorul Rubio

© AP Photo / Julio CortezCapitoliu și drapele SUA
Capitoliu și drapele SUA - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2024
Abonare
Senatorul Rubio: Fără politică industrială, SUA nu vor putea concura cu China
WASHINGTON, 10 sep - Sputnik. Fără propria politică industrială, Statele Unite nu vor putea concura cu China în următorul deceniu, spune senatorul american Marco Rubio.
„Pentru a împiedica China să eclipseze complet Statele Unite în următorul deceniu, avem nevoie de propria noastră politică industrială”, a scris el într-o rubrică pentru Washington Post.
Potrivit acestuia, americanii nu ar trebui să subestimeze China, considerând că perspectivele ei demografice și economice sunt sumbre.
„Nu ar trebui să presupunem un astfel de rezultat. Este foarte posibil ca Beijingul să continue să se dezvolte”, a spus Rubio, amintind de avantajele economice și tehnologice ale RPC.
China reprezintă o amenințare pentru Statele Unite, senatorul este sigur. El a cerut investiții în sectoare critice de securitate ale economiei americane, precum și dereglementarea anumitor zone, tarife și restricții privind transferul de tehnologie și protecție împotriva spionajului.
Fluxul de știri
0