Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Borrell nu exclude reluarea misiunii UE de a controla granițele Egiptului și Gaza

© Sputnik / Rodion ProcaЖозеп Боррель
Жозеп Боррель - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2024
Abonare
Borrell: UE ar putea relua misiunea de control a granițelor Egiptului și Fâșiei Gaza
CHIȘINĂU, 10 sep - Sputnik. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat duminică că UE și-ar putea relua misiunea de a controla granițele Egiptului și Fâșia Gaza.
Într-un interviu pentru ziarul spaniol Mundo, politicianul a spus că va participa la reuniunea ministerială a țărilor Ligii Arabe, care va avea loc în Egipt.
„Discutăm, de asemenea, că misiunea UE de control la frontieră, care a funcționat de mulți ani la granița dintre Egipt și Fâșia Gaza, poate fi reactivată și permite deschiderea unui punct de trecere a frontierei prin care, în esență, va fi posibil să fie evacuați oamenii care nu pot primi ajutor în Gaza”, a spus Borrell pentru ziar.
În interviu, Borrell a subliniat, de asemenea, că în timpul călătoriei sale ar dori să afle despre situația din regiune „pe teren”. Politicianul a cerut din nou un acord privind încetarea focului în Gaza și schimbul de ostatici răpiți în octombrie de mișcarea palestiniană Hamas.
Potrivit site-ului web al Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE), Borrell vizitează Egipt și Liban în perioada 8-12 septembrie.
Fluxul de știri
0