Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un marș de protest sub sloganul „Moldova fără UE” s-a desfășurat la Bălți

© Photo : Telegram / Blocul Politic "Victorie"Марш в Бельцах под лозунгами "Молдова без ЕС"
Марш в Бельцах под лозунгами Молдова без ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2024
Abonare
Activiștii opoziției au organizat un marș, în capitala de nord a Moldovei, împotriva integrării europene și a politicilor actualei guvernări.
CHIȘINĂU, 8 sept - Sputnik. La Bălți activiștii de tineret au organizat un marș împotriva integrării europene a Moldovei.
Tinerii, care au venit în capitala de nord a Moldovei din diferite regiuni ale țării, și-au declarat angajamentul față de consolidarea suveranității țării, susținerea afacerilor locale și păstrarea valorilor naționale.
„Tinerii sunt hotărâți să facă presiuni pentru schimbarea cursului politic al Moldovei, pentru a renunța la dependența țării de forțele externe. Integrarea economică și politică cu UE nu a condus la o îmbunătățire a vieții cetățenilor, ci dimpotrivă - a agravat criza din țară”, a declarat blocul de opoziție "Victorie".
Organizatorii au menționat că mitingul nu a fost lipsit de provocări din partea autorităților. Unul dintre autobuzele în care se aflau activiștii a fost oprit la intrarea în Bălți și i-au fost scoase plăcuțele de înmatriculare.
Alexandru Nesterovschi, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea blocului de opoziție Victoria, a declarat că tinerii din diferite părți ale țării s-au adunat să participe la marș pentru a-și exprima nemulțumirea față de integrarea europeană și politicile actualei guvernări.
„Marșul a demonstrat determinarea tinerei generații de a lupta pentru suveranitatea țării, apărarea identității moldovenești și respingerea politicilor care amenință interesele naționale”, a scris Nesterovschi pe canalul său Telegram.
Potrivit lui, participanții la marș au declarat că Moldova trebuie să urmeze propria cale de dezvoltare, bazată pe interesele naționale și tradițiile culturale, și nu pe standarde impuse din exterior.
Fluxul de știri
0