Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Industriașii francezi consideră drept o greșeală ruperea legăturilor cu Rusia

© AP Photo / Michel EulerTurnul Eiffel deasupra Senei din Paris
Turnul Eiffel deasupra Senei din Paris - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2024
Turnul Eiffel deasupra Senei din Paris. Foto de arhivă
Abonare
Fostul eurodeputat Choprade: francezii consideră că ruperea legăturilor cu Rusia este o greșeală
CHIȘINĂU, 8 sept - Sputnik. Majoritatea cercurilor din industria franceză consideră o greșeală ruperea legăturilor cu Rusia și ar dori restabilirea acestora, a declarat pentru RIA Novosti fostul deputat european și analist politic Emerick Choprade.
„Majoritatea liderilor importanți din sectorul industrial doresc să restabilească relațiile cu Rusia. Ei cred că ruperea relațiilor este o mare greșeală, toți spun că aceasta este o șansă pentru China de a înlocui Franța, țările europene (pe piața rusă)”, a declarat interlocutorul francez în marja Forumului Economic Estic.
El a adăugat că, așa cum spun majoritatea oamenilor, nu partea rusă suferă din cauza sancțiunilor, ci europenii care ar fi trebuit să se întoarcă să lucreze în Rusia.
Forumul Economic Estic s-a desfășurat în perioada 3-6 septembrie în campusul Universității Federale din Orientul Îndepărtat din Vladivostok. RIA Novosti este partenerul general de informare al FEE-2024.
Fluxul de știri
0