Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Daniel Vodă despre oamenii care părăsesc Moldova: ei călătoresc

Daniel Vodă - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2024
Abonare
Un reprezentant al Guvernului moldovean a declarat că persoanele care pleacă din țară nu o părăsesc, ci în mare măsură călătoresc.
CHIȘINĂU, 8 sept - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Guvernului Republicii Moldova, Daniel Vodă, a dezmințit informația apărută în unele mijloace de informare în masă precum că locuitorii țării pleacă din țară. Oficialul a declarat că moldovenii călătoresc mai mult, dar se întorc acasă.
Potrivit lui Vodă, în acest caz este vorba despre plecări temporare pentru călătorii și nu despre plecarea din țară.
„În perioada ianuarie până la 5 septembrie 2024, 310 265 de moldoveni au părăsit Republica Moldova, iar 850 198 s-au întors. Astfel, numărul celor care s-au întors depășește numărul celor care au plecat din țară”, a spus Vodă.
El a făcut legătura între cifrele ridicate ale celor care părăsesc țara prin posibilitatea de a circula liber.
„Fie că pleacă la studii, la muncă, în vacanță sau pentru a-și vizita rudele, majoritatea se întorc. Mulți dintre noi au dublă cetățenie, iar mobilitatea este un drept de care ne bucurăm cu toții. Este important să analizăm cu atenție aceste date, să prezentăm corect informațiile și să nu tragem concluzii pripite doar pe baza titlurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.
Fluxul de știri
0