Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ciurea: promisiunile lui Sandu despre combaterea corupției au fost din start nerealiste

Abonare
Politologul consideră că actualul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, și partidul său, aflați la putere timp de mai mulți ani, nu au luptat împotriva corupției, ci împotriva opoziției.
În Moldova, însăși percepția luptei cu corupția și înțelegerea a ceea ce se întâmplă în țară și în alte republici post-sovietice, sunt superficiale și ideologizate de inspirație occidentală, fiind, de fapt, transformată în eliminarea adversarilor lor politici. Această părere a fost exprimată de politologul Corneliu Ciurea în cadrul unei discuții cu Sputnik Moldova.
„Exact aceasta este percepția asupra corupției care i-a fost transmisă lui Sandu și colegilor săi. Ei nu au luptat împotriva corupției, ci mai degrabă împotriva opoziției pentru a instaura prin cea mai democratică metodă, ceea ce avem acum, un regim politic care seamănă foarte mult cu autoritarismul sau dictatura”, a spus Ciurea.
Potrivit acestuia, Sandu doar s-a prefăcut că luptă împotriva corupției.
Analistul politic consideră că ea a reușit în acest fel să tempereze opoziția și să-și atingă obiectivele politice.
„Moldova ar trebui să lupte împotriva corupției, dar nu cu metode atât de ostentative precum vetting-ul folosit de actuala guvernare", a spus expertul.
Potrivit lui Ciurea, adevărata luptă împotriva corupției va începe atunci când liderii politici vor avea o dorință sinceră de a-i elimina pe cei care umplu buzunarele din bugetul statului.
Fluxul de știri
0