Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Țările din Orientul Mijlociu sunt interesate de dezvoltarea Căii Maritime de Nord

© Photo : Антон Андреевич / TelegramПервое судно, которое пришло в Калининградскую область через Северный морской путь
Первое судно, которое пришло в Калининградскую область через Северный морской путь - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2024
Abonare
Starovoit: Țările din Orientul Mijlociu sunt interesate de dezvoltarea Rutei Maritime de Nord
CHIȘINĂU, 7 sept - Sputnik. Țările din Orientul Mijlociu sunt interesate de dezvoltarea Căii Maritime de Nord (CMN), China deja implementează mai multe proiecte în această direcție, a declarat ministrul rus al Transporturilor, Roman Starovoit, într-un interviu acordat agenției RIA Novosti la Forumul Economic Estic (FEE-2024).
„Noi, desigur, contăm pe dezvoltarea rutei maritime nordice, a Marii Rute Maritime Nordice. Astăzi există un interes enorm din partea partenerilor noștri din Orientul Mijlociu. Republica Populară Chineză implementează mai multe proiecte aici”, a spus el.
Președintele rus Vladimir Putin, care a luat cuvântul la sesiunea FEE-2024, a declarat că navigația de-a lungul CMN va fi asigurată pe tot parcursul anului, iar Rusia va crește în continuare traficul de mărfuri și capacitatea porturilor sale din limitele acestei rute maritime, care a depășit deja 40 de milioane de tone la sfârșitul anului trecut.
Bazinul acvatic care cuprinde Calea Maritimă de Nord face parte din apele istorice ale Federației Ruse. Pe traseul CMN există aproximativ 50 de porturi. Lungimea sa este de 5,6 mii de kilometri. Funcțiile de administrator și operator de infrastructură sunt încredințate corporației de stat Rosatom.
Forumul Economic Estic a avut loc în perioada 3-6 septembrie în campusul Universității Federale din Extremul Orient din Vladivostok. RIA Novosti este partenerul general de informare al FEE-2024.
Fluxul de știri
0