Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ramaswamy spune că nu crede în acuzațiile împotriva instituțiilor media rusești

© AP Photo / Alex BrandonVivek Ramaswamy
Vivek Ramaswamy - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2024
Abonare
Politicianul american Ramaswamy spune că nu crede în acuzațiile împotriva presei ruse
CHIȘINĂU, 7 sept - Sputnik. Fostul candidat la președinția SUA Vivek Ramaswamy a declarat că nu crede în acuzațiile autorităților americane împotriva mass-mediei ruse.
„De fapt, eu nu cred ceea ce ei (autoritățile americane - n.r.) încearcă să vândă”, a declarat Ramaswamy într-o conversație cu jurnalistul american Tucker Carlson, video postat pe rețeaua de socializare X.
Ramaswamy a subliniat că acuzații similare au fost făcute în ciclurile electorale trecute, dar nu au fost confirmate.
La 4 septembrie, Departamentul Trezoreriei SUA a anunțat sancțiuni împotriva Margaritei Simonian, redactor-șef al grupului de presă Rossiya Segodnya și al canalului de televiziune RT, precum și a adjuncților săi Anton Anisimov și Elizaveta Brodskaia. Pe lângă aceștia, Andrey Kiașko, șeful serviciului de difuzare a informațiilor al RT, Konstantin Kalașnikov, șeful departamentului de proiecte media digitale, și o serie de alți angajați ai canalului au fost incluși pe lista neagră.
Departamentul de Stat al SUA a înăsprit condițiile de muncă ale grupului media Rossiya Segodnya și ale filialelor sale, definind statutul acestora ca „misiuni străine”. Așa cum prevede Legea misiunilor străine, acestea vor trebui să notifice departamentul cu privire la personalul și bunurile care lucrează în Statele Unite.
Autoritățile americane au anunțat, de asemenea, o nouă politică de restricționare a eliberării de vize persoanelor care ar acționa în numele unor instituții media „susținute de Kremlin”. În același timp, Departamentul de Stat a refuzat să dezvăluie cine anume a fost afectat de restricțiile privind vizele.
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2024
Internațional
Trump nu va elimina sancțiunile anti-rusești dacă va fi ales, a spus Medvedev
Comentând noile sancțiuni, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că acestea nu au fost îndreptate împotriva jurnaliștilor ruși individuali, ci împotriva angajaților organizațiilor restricționate care „s-au angajat în activități ilegale”.
Rusia a negat în repetate rânduri acuzațiile SUA de interferență în alegerile americane. Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a numit aceste acuzații „absolut nefondate”. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a subliniat că nu există fapte care să susțină afirmațiile privind amestecul Rusiei în alegerile din vreo țară străină.
Între timp, legislatorii republicani au legat afirmațiile împotriva presei ruse de alegeri, spunând că democrații au promovat deja în trecut acuzații similare, dar acestea nu au fost confirmate ulterior.
Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie. Partidul Democrat va fi reprezentat de actualul vicepreședinte Kamala Harris, în timp ce Partidul Republican va fi reprezentat de fostul președinte Donald Trump.
Fluxul de știri
0