Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Zona de instabilitate”. Amenințare serioasă din partea UE pentru Moldova

© Sputnik / OsmatescoПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2024
Abonare
Partidul Comuniștilor: Uniunea Europeană poate priva Moldova de independența sa
CHIŞINĂU, 6 sep - Sputnik. Dacă Uniunea Europeană va decide să absoarbă Republica Moldova din punct de vedere geopolitic, aceasta ar putea amenința republica cu pierderea independenței, potrivit Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

„Soluția sarcinii geopolitice a absorbției administrativ-geografice necondiționate și nealternative a Moldovei în spațiul Uniunii, indiferent de starea reală a lucrurilor din țară, amenință cu eliminarea independenței republicii, întrucât România își stabilește scopul alipirii Moldovei nu atât la Uniunea Europeană, cât la România, autoritățile actuale și reprezentanții Bucureștiului vorbesc despre acest lucru în mod constant și deschis”, a spus Partidul Comunist într-un comunicat.

Comuniștii notează că reprezentanții conducerii UE încearcă să-și acopere eșecurile cu ideea unei extinderi suplimentare a Uniunii Europene.
„UE sacrifică principii fundamentale de dragul situației geopolitice Acest lucru duce nu numai la deteriorarea catastrofală a imaginii ideii de integrare europeană în Moldova, dar creează și un pericol real de formare a unei alte zone de instabilitate, ceea ce este extrem de nefavorabil din punct de vedere al securității regionale și pentru Uniunea Europeană însăși”, notează opoziția .
Partidul Comuniștilor consideră că principiile și idealurile de bază ale libertății, democrației și statului de drept în procesul de modernizare a Moldovei la standarde europene nu ar trebui schimbate de „interesele geopolitice oportuniste sau situaționale ale reprezentanților UE”.
În iunie 2022, UE a acordat Ucrainei și Moldovei statutul de țări candidate la UE, stabilind câteva condiții stricte pentru începerea oficială a negocierilor de aderare. UE a recunoscut în repetate rânduri că o astfel de decizie a fost în mare măsură simbolică pentru a sprijini Kievul şi Chişinăul în confruntarea lor cu Moscova .
Fluxul de știri
0