Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vucic a primit o invitație de la Putin la summitul BRICS

© Sputnik / StringerАлександр Вучич
Александр Вучич - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2024
Abonare
Președintele sârb Vucic a primit o invitație din partea lui Putin de a participa la summitul BRICS
BELGRAD, 6 sep – Sputnik. Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că a primit o invitație din partea liderului rus Vladimir Putin pentru a participa la summitul BRICS, dar nu a luat încă o decizie cu privire la călătorie din cauza programului încărcat din octombrie, inclusiv la ONU.
Putin i-a cerut viceprim-ministrului Serbiei, Alexander Vulin, aflat pe marginea EEF, să transmită salutări președintelui Vucic și și-a exprimat speranța că va veni la evenimentele de informare în cadrul summitului BRICS de la Kazan.
„Am primit o invitație de la președintele Putin în urmă cu 10-12 zile, o invitație foarte amabilă de a participa la summitul BRICS din 23-24 octombrie, vom avea apoi invitați importanți din străinătate, dar ca să nu spun acum, sunt multe vizite importante și excursii, așa că vom vorbi despre asta în jurul datei de 10 octombrie”, a declarat Vucic reporterilor, joi, în timp ce inspecta construcția autostrăzii din vestul țării.
„Mulțumesc celor de la BRICS pentru invitație, mulțumesc lui Putin, nu uita, mai sunt discuții în continuare la New York cu cel puțin șase președinți și 7-8 prim-miniștri, vorbim de Adunarea Generală a ONU. ”, a spus liderul sârb.
El a amintit de celebrarea a 80 de ani de la eliberarea Belgradului pe 20 octombrie și de rolul Armatei Roșii, care „cu ajutorul forțelor noastre a adus libertate în țara noastră”. Potrivit lui Vucic, anul acesta Serbia, împreună cu Federația Rusă și cu alți participanți la eliberare, va organiza un program bogat de sărbători. El a repetat că Belgradul urmărește o politică suverană și menține relații tradiționale cu Rusia și alte țări.
Fluxul de știri
0