Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul malaezian consideră Rusia un partener-cheie

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaПовседневная жизнь
Повседневная жизнь - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2024
Abonare
Premierul malaezian numește Rusia un partener-cheie după întrevederea cu Putin
CHIȘINĂU, 5 sept - Sputnik. Rusia va fi partenerul-cheie al Malaeziei în eforturile sale de a-și extinde spațiul geo-economic, a declarat premierul malaezian, Anwar Ibrahim, după o întâlnire cu președintele rus, Vladimir Putin, în marja Forumului Economic Estic.
Anwar Ibrahim se află într-o vizită de două zile în Rusia pentru a participa la cel de-al 9-lea Forum Economic Estic (FEE) și este programat să se adreseze astăzi sesiunii plenare a FEE. Discuțiile dintre prim-ministru și președintele rus au avut loc astăzi.
„Președintele Putin și cu mine ne-am exprimat angajamentul comun de a consolida legăturile dintre Malaezia și Rusia. Pe măsură ce Malaezia continuă să își extindă spațiul geoeconomic și să își diversifice relațiile strategice, Rusia va fi un partener-cheie care împărtășește viziunea noastră de creștere, prosperitate și dezvoltare. De la finanțele islamice la agricultură și educație, potențialul Malaeziei și al Rusiei de a-și utiliza expertiza în beneficiul reciproc al popoarelor lor este imens”, a scris prim-ministrul pe canalul său Telegram.
De asemenea, acesta a adăugat că a discutat cu Putin și probleme internaționale. În special, politicianul și-a exprimat speranța că Rusia va urma „o cale constructivă către o soluționare pașnică și durabilă a conflictului din Ucraina”.
După cum a remarcat Ibrahim, liderii au convenit, de asemenea, că comunitatea internațională ar trebui să crească presiunea pentru a opri luptele din Fâșia Gaza. El a spus că acest lucru este necesar „pentru a pune capăt campaniilor genocidale nemiloase ale Israelului” în Gaza.
Forumul Economic Estic se desfășoară în perioada 3-6 septembrie în campusul Universității Federale din Orientul Îndepărtat din Vladivostok. RIA Novosti este partenerul general de informare al FEE-2024.
Fluxul de știri
0