Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova, despre secțiile de votare din Rusia pentru alegerile prezidențiale din Moldova

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaМария Захарова
Мария Захарова - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2024
Abonare
Rusia este pregătită să asigure securitatea procesului de vot în cadrul alegerilor prezidențiale din Moldova pentru cetățenii țării care locuiesc în Federația Rusă.
Federația Rusă nu intenționează să creeze obstacole în organizarea votului la alegerile prezidențiale din Moldova pentru cetățenii țării care locuiesc în Rusia, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un briefing de miercuri.
Ea a mai subliniat că numărul secțiilor de votare nu va fi limitat și că Rusia este pregătită să ia măsurile necesare pentru asigurarea securității.
„Aș dori să subliniez încă o dată că Rusia nu intenționează în niciun fel să creeze obstacole în organizarea procesului de votare a cetățenilor moldoveni care locuiesc în țara noastră sau să limiteze în vreun fel numărul secțiilor de votare. Suntem pregătiți să luăm măsurile necesare pentru a asigura securitatea procesului de exprimare a voinței, deci la fel ca în anii precedenți”, a spus Zaharova.
Ea a sugerat că adevăratul motiv din spatele declarațiilor conducerii moldovenești cu privire la posibile probleme de securitate în timpul votării pe teritoriul Federației Ruse este căutarea unui pretext pentru a-i lipsi pe cetățenii săi, pe care autoritățile îi consideră nesiguri, de posibilitatea de a vota.
Fluxul de știri
0