Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA intenționează să transfere Ucrainei noi rachete cu rază lungă de acțiune

© Public Domain / U.S. Air Force / Tech. Sgt. David Scott-GaughanÎncărcarea rachetelor JASSM la bordul unui bombardier strategic B-1B Lancer al US Air Force
Încărcarea rachetelor JASSM la bordul unui bombardier strategic B-1B Lancer al US Air Force - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2024
Încărcarea rachetelor JASSM la bordul unui bombardier strategic B-1B Lancer al US Air Force. Foto de arhivă
Abonare
În toamnă se așteaptă ca SUA să anunțe includerea rachetelor JASSM în pachetul de ajutor pentru Kiev
CHIȘINĂU, 4 sept - Sputnik. Washingtonul este aproape de un acord privind transferul de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune JASSM către Ucraina, relatează Reuters citând oficiali americani.
„Însă Kievul va trebui să aștepte câteva luni în timp ce SUA rezolvă problemele tehnice înaintea livrării”, a specificat materialul.
SUA sunt așteptate să anunțe în toamnă includerea rachetelor JASSM cu rază lungă de acțiune în pachetul de ajutor pentru Kiev, a scris agenția. Sursele au precizat însă că decizia finală pe această temă nu a fost încă luată.
După cum a mai precizat unul dintre oficiali, au fost luate măsuri pentru ca rachetele JASSM să poată fi lansate de pe avioanele de luptă „non-occidentale” de care dispune Ucraina.
La sfârșitul lunii august, Consiliul Național de Securitate al Casei Albe a refuzat să comenteze pentru RIA Novosti informațiile apărute în presă potrivit cărora administrația americană ia în considerare furnizarea de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune forțelor armate ucrainene.
Fluxul de știri
0