Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea lui Vasile Tarlev

© Sputnik / OsmatescoVasile Tarlev
Vasile Tarlev - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2024
Vasile Tarlev. Foto de arhivă
Abonare
Comisia Electorală Centrală își continuă activitatea în perspectiva alegerilor prezidențiale din octombrie și a euroreferendumului.
CHIȘINĂU, 4 sept - Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) în cadrul ședinței de marți a înregistrat un grup de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaturii fostului prim-ministru Vasili Tarlev la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.
Grupul lui Tarlev a fost înregistrat ca reprezentând candidatul unui partid. CEC a respins o cerere anterioară de înregistrare a unui grup de inițiativă în numele unui candidat independent. Tarlev a depus un recurs, dar acesta a fost respins de către Curtea de Apel Chișinău.
Tot marți, CEC a primit o solicitare de înregistrare în calitate de participant la referendum din partea partidului politic „Renaștere”. Partidul își propune să promoveze opțiunea de a vota „nu” la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024.
De notat că, până în prezent, CEC a înregistrat 4 partide politice în calitate de participanți la referendumul republican constituțional.
Partidele politice și blocurile electorale pot solicita înregistrarea în calitate de participanți la referendum până la 20 septembrie 2024.
Fluxul de știri
0