Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a discutat cu președintele Mongoliei despre relațiile bilaterale

© POOL / Accesați arhiva multimediaVizita oficială a președintelui Vladimir Putin în Mongolia
Vizita oficială a președintelui Vladimir Putin în Mongolia - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2024
Vizita oficială a președintelui Vladimir Putin în Mongolia. Foto de arhivă
Abonare
Putin: Relațiile dintre Rusia și Mongolia sunt dezvoltate pe toate direcțiile
CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Relațiile dintre Rusia și Mongolia se dezvoltă pe toate direcțiile, a subliniat președintele rus, Vladimir Putin, în timpul discuțiilor cu omologul său mongol, Uhnagiin Khurelsukh, la Ulan Bator.
Discuțiile dintre liderii Rusiei și Mongoliei au avut loc într-o iurtă din clădirea Palatului de Stat din capitala Mongoliei.
„Într-adevăr, relațiile dintre Rusia și Mongolia se dezvoltă pe toate planurile”, a subliniat Putin.
„În afară de economie și sfera politică, unde cooperăm destul de activ, aș remarca, de asemenea, o activitate eficientă în domeniul umanitar, în special în domeniul educației”, a precizat președintele rus.
El a adăugat că comisia interguvernamentală bilaterală lucrează activ și că sunt rezultate ale acestei activități.
„Cu siguranță, în cursul lucrărilor noastre, vom reveni la principalele domenii ale interacțiunii noastre economice de astăzi”, a menționat președintele rus.
„În ciuda oricăror dificultăți, inclusiv a celor menționate de președintele mongol, inclusiv a istoriei Covid, am ajuns în continuare pe traiectoria de creștere a relațiilor comerciale și a cifrei de afaceri comerciale”, a adăugat liderul rus.
La rândul său, președintele mongol i-a mulțumit lui Putin pentru vizită, care are loc într-un an în care cele două țări sărbătoresc mai multe aniversări, inclusiv cea de-a 80-a aniversare a victoriei comune pe râul Khalkhin-Gol și cea de-a 50-a aniversare a fondării orașului Erdenet.
Uhnagiin Khurelsukh a subliniat că poporul Mongoliei apreciază foarte mult faptul că Moscova și Ulaanbaatar sărbătoresc împreună aceste date. De asemenea, acesta l-a informat pe Putin cu privire la schimbările recente din sistemul politic al Mongoliei și a menționat că țara funcționează „în condiții politice stabile”.
La rândul său, Putin a reamintit că Erdenet a fost planificat de arhitecți din Leningrad.
Fluxul de știri
0