Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ministrul Agriculturii discută la București despre cooperarea cu Bursa Română de Mărfuri

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaVladimir Bolea
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2024
Abonare
Conducătorul Ministerului Agriculturii din Moldova se află într-o vizită în România.
CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Ministrul Agriculturii al Republicii Moldova, Vladimir Bolia, a avut o întrevedere cu ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului al României, Ștefan-Radu Oprea, în cadrul vizitei de lucru în România.
Părțile au discutat despre cooperarea în domeniile economic, agricol și comercial.
„Unul dintre subiectele centrale a fost cooperarea cu Bursa Română de Mărfuri și posibilitatea extinderii acesteia în Republica Moldova”, a comunicat serviciul de presă al ministerului.
Vladimir Bolea a subliniat intenția de a crea un instrument economic care să contribuie la interconectarea agricultorilor din cele două țări, menționând că extinderea Bursei Române de Mărfuri în Republica Moldova ar putea fi un pas important în această direcție. Radu Oprea și-a exprimat disponibilitatea de a accepta oferta și a dat asigurări că va discuta problema cu reprezentanții bursei.
De asemenea, participanții la întâlnire au discutat despre situația economică a agricultorilor din ambele țări și despre posibilitățile de consolidare a cooperării bilaterale. Participanții la reuniune au discutat despre oportunitățile de parteneriat atât la nivel guvernamental, cât și între mediul de afaceri din Republica Moldova și cel din România.
De asemenea, au fost discutate prioritățile și planurile pentru agricultura din Republica Moldova, inclusiv adoptarea unei legi privind Camera Agricolă, precum și crearea unor modele de afaceri care să sprijine dezvoltarea agriculturii la nivel local și regional.
Fluxul de știri
0