Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Guvernul Scholz trebuie să-și schimbe politica, consideră CDU

© AP Photo / Markus SchreiberКанцлер Германии Олаф Шольц поправляет свою черную повязку на глазу во время первого дня дебатов по бюджету на 2024 год в Бундестаге в Берлине, Германия
Канцлер Германии Олаф Шольц поправляет свою черную повязку на глазу во время первого дня дебатов по бюджету на 2024 год в Бундестаге в Берлине, Германия - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2024
Abonare
CDU: Guvernul Scholz trebuie să schimbe politica după alegerile din Saxonia
CHIȘINĂU, 3 sep - Sputnik După alegeri nereușite pentru coaliția de guvernământ din Germania din Turingia și Saxonia, guvernul cancelarului Olaf Scholz trebuie să-și schimbe în sfârșit propriile politici, a declarat luni șeful celui mai mare partid de opoziție, Uniunea Creștin Democrată (CDU), Friedrich Merz.
CDU s-a clasat pe primul loc în Saxonia cu 41 de locuri din 120 și pe locul al doilea în Turingia cu 23 de locuri din 88, urmat de Alternativa pentru Germania (AfD). Social-democrații (SPD) ai cancelarului Olaf Scholz au câștigat doar 10 locuri în parlamentul Saxonia și 6 locuri în Turingia. Cât despre partenerii de coaliție ai SPD - Verzii și Liberalii Liberi (FDP) - primii au primit doar 7 mandate în Saxonia și nu au intrat în parlamentul din Turingia, iar cei din urmă nu au ajuns nicăieri.
„Semaforul (coaliția de guvernământ – n.red.) a suferit ieri un fiasco brutal. Cancelarul este clar mulțumit de rezultatul SPD de mai puțin de 10%. Nu știu ce ar putea explica mai elocvent: guvernul federal trebuie să corecteze fundamental politicile sale”, a scris Merz pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X.
De mare succes, șeful CDU a numit și rezultatele partidului său la ultimele alegeri.
Fluxul de știri
0