Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC anunță câți votanți sunt înregistrați în Registrul de Stat al Alegătorilor

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2024
Abonare
Comisia Electorală Centrală a comunicat datele privind numărul de alegători din țară.
CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. La 1 septembrie, în Republica Moldova erau înregistrate în Registrul de Stat al Alegătorilor 3.300.790 de persoane, a comunicat Comisia Electorală Centrală (CEC).
Din numărul total de alegători, 2.740.172 de cetățeni cu drept de vot sunt repartizați la unitățile administrativ-teritoriale de nivelul doi.
Diferența include persoanele cu cetățenie moldovenească, dar fără domiciliu sau reședință înregistrată, inclusiv cele care au emigrat în străinătate (285 900 de persoane) și cetățenii cu drept de vot cu domiciliul înregistrat în unitățile administrativ-teritoriale de pe malul stâng al Nistrului, care se află temporar în afara controlului suveran al autorităților constituționale ale Republicii Moldova (274 718 persoane).
În dimineața zilei de 2 septembrie, un număr de 980 de alegători erau înregistrați pentru a vota prin corespondență. Înregistrarea se va încheia la 6 septembrie.
Fluxul de știri
0