Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

20 de ani de la tragedia din Beslan: o acțiune de comemorare a avut loc la Chișinău

© Photo : Telegram / Посольство Российской Федерации в Республике Молдова/ Ambasada Federației Ruse în Republica MoldovaAcțiune comemorativă în fața Ambasadei Rusiei în Moldova în legătură cu cea de-a 20-a aniversare a tragediei de la Beslan
Acțiune comemorativă în fața Ambasadei Rusiei în Moldova în legătură cu cea de-a 20-a aniversare a tragediei de la Beslan - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2024
Acțiune comemorativă în fața Ambasadei Rusiei în Moldova în legătură cu cea de-a 20-a aniversare a tragediei de la Beslan. Foto de arhivă
Abonare
Locuitorii Chișinăului au adus flori la Ambasada Rusiei din capitala Moldoveia
CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. În preajma Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a avut loc o acțiune comemorativă în legătură cu cea de-a douăzecea aniversare a tragediei de la Beslan din Osetia de Nord.
Angajații misiunii diplomatice ruse împreună cu membri ai comunității osetine și conaționalii lor au participat la ceremonia de depunere a florilor în semn de doliu.
În cadrul unui miting solemn, cei adunați au comemorat memoria victimelor atacului terorist sângeros din 1 septembrie 2004, când un grup de criminali a luat cu asalt școala din Beslan. Copiii, părinții și profesorii școlii au fost luați ostatici. Ei au fost ținuți fără hrană și apă timp de aproape trei zile.
Teroriștii au ucis 334 de persoane, dintre care 186 erau copii.
„Rusia rămâne ferm determinată să lupte cu principialitate împotriva amenințărilor terorismului și solicită comunității internaționale să își unească eforturile în confruntarea cu acest rău sub rolul central de coordonare al ONU”, a declarat Ambasada Rusiei într-un comunicat.
Toate victimele teribilului atac terorist au fost înmormântate la complexul memorial „Orașul Îngerilor”. Acolo se află, de asemenea, o sculptură „Copacul durerii” și un monument dedicat soldaților din forțele speciale care au murit în timpul asaltului asupra școlii din Beslan.
Fluxul de știri
0