Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Personalități publice din Germania au cerut încetarea focului în Ucraina

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2024
Abonare
Germania le cere Berlinului și Parisului să pledeze pentru încetarea focului în Ucraina
CHIȘINĂU, 2 sep - Sputnik. Un grup de persoane publice germane a publicat o scrisoare deschisă în Berliner Zeitung duminică, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, cerând Berlinului și Parisului să pledeze pentru încheierea rapidă a conflictului din Ucraina.
„Cerem: depuneți armele! Facem apel la guvernul Republicii Federale (Germania – n.red.), Franța și partenerii europeni să abordeze Ucraina și Federația Rusă cu inițiative concrete. Scopul ar trebui să fie încetarea focului, apoi pacea negocieri fără nicio condiție preliminară... Securitatea poate fi realizată doar împreună!” - spune declarația așa-numitului „Grup Nou Început” .
Autorii declarației susțin că pericolul unui „abis nuclear” crește în fiecare zi - și asta în ciuda faptului că, în opinia lor, nu există o soluție militară pentru acest conflict.
În total, 28 de persoane au semnat declarația: printre aceștia se numără politicieni, oameni de știință și jurnaliști.
Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina pe 24 februarie 2022. Președintele rus Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. El a menționat că operațiunea specială a fost o măsură forțată, Rusiei „nu i s-a lăsat nicio șansă să facă altfel, au fost create riscuri de securitate astfel încât a fost imposibil să se răspundă prin alte mijloace”.
Fluxul de știri
0