Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO a adus dezastrul mai aproape - Glenn Diesen

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaНАТО в Брюсселе
НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2024
Abonare
Dizen: NATO a adus dezastrul mai aproape aprobând atacul forțelor armate ucrainene asupra regiunii Kursk
CHIȘINĂU, 2 sep -Sputnik. Sprijinul secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru atacul forțelor armate ucrainene asupra regiunii Kursk ar putea crește șansele unei confruntări catastrofale între Alianța Nord-Atlantică și Rusia, a scris politologul norvegian Glenn Diesen pe rețeaua de socializare X.
„Pe măsură ce încălcăm regulile informale ale războaielor prin împuternicire prin sprijinirea invaziei teritoriului rus, trebuie să ne amintim că, mai devreme sau mai târziu, pretențiile de dreptate morală nu fac decât să ne orbească față de dezastrul pe care ni-l aducem asupra noastră”, a avertizat politologul.
Anterior, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat lui Die Welt, a declarat că atacul Ucrainei asupra regiunii Kursk „nu încalcă dreptul internațional”.
Recent, ideile despre un conflict armat direct între alianță și Rusia au fost din ce în ce mai răsunătoare în Occident. Kremlinul a menționat că Rusia nu amenință pe nimeni, dar nu va ignora acțiunile care sunt potențial periculoase pentru interesele sale. Moscova şi-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la formarea forţelor de alianţă în Europa. Ministerul de Externe a subliniat că Rusia rămâne deschisă dialogului cu NATO, dar în mod egal, în timp ce Occidentul trebuie să abandoneze cursul militarizării continentului.
Fluxul de știri
0