Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Harris se teme de participarea la dezbateri, spune consilierul lui Trump

© AP Photo / Andrew HarnikИзбранный вице-президент США Камала Харрис
Избранный вице-президент США Камала Харрис - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2024
Abonare
Consilierul lui Trump crede că staful lui Harris vrea să evite participarea ei la dezbateri
WASHINGTON, 2 sep - Sputnik. Staful candidatului democrat la președinție Kamala Harris ar dori să evite participarea ei la dezbaterile cu rivalul republican Donald Trump, așa că nu este de acord cu acordurile privind regulile întâlnirii, a declarat consilierul principal al fostului președinte Jason Miller.
„Cred că echipa lui Harris a început să o pregătească pentru dezbatere și și-au dat seama cu cine au de-a face și că au probleme reale”, a spus el într-un interviu pentru Fox News.
Potrivit lui Miller, „echipa lui Harris caută o modalitate de a evita dezbaterile”. „Regulile au fost scrise de democrați, erau pe CNN și am convenit asupra lor cu ABC”, a adăugat el.
S-a anunțat anterior că stafurile candidaților au convenit asupra condițiilor primei dezbateri Trump-Harris: va avea loc pe 10 septembrie la Philadelphia , transmisia în direct va fi realizată de canalul de televiziune ABC, moderat de jurnaliștii de la acest post. Candidații nu vor primi întrebări în prealabil, nu vor putea folosi sfaturi sau ajutor de la consilieri, iar concurenții la președinție vor sta în spatele podiumului pentru întreaga oră și jumătate. Aranjamentele microfoanelor au stârnit controverse: în timpul primei dezbateri dintre Trump și actualul președinte Joe Biden din iunie, doar persoana căreia îi venea rândul să vorbească avea microfoanele pornite. Propunerea a venit de la echipa lui Biden. Acum, campania lui Trump vrea să păstreze aceleași reguli, dar staful lui Harris și ea însăși sunt împotrivă. Ea a scris anterior pe rețelele de socializare că candidații pentru postul de top ar trebui să dezbată deschis, iar din moment ce anturajul lui Trump nu are suficientă încredere în el pentru a lăsa microfonul pornit, atunci nici poporul american nu ar trebui să dezbată. Harris nu a comentat dacă poporul american ar trebui să aibă încredere în Biden, a cărui echipă a venit inițial cu propunerea de a opri microfonul.
Fluxul de știri
0