Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk consideră că investiția în Brazilia este o nebunie

© AP Photo / John RaouxИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2024
Abonare
Musk: Investiția în Brazilia sub actuala administrație este o nebunie
CHIȘINĂu, 1 sep- Sputnik. Antreprenorul american Elon Musk a declarat că sub actuala administrație din Brazilia, investiția în această țară este o nebunie.
Anterior, presa braziliană a raportat că conturile Starlink din țară au fost înghețate la cererea judecătorului de la Curtea Supremă Federală a Braziliei, Alexander de Morais, din cauza absenței unui reprezentant legal al rețelei de socializare X în țară. Miliardarul american Elon Musk a spus că rețeaua de socializare X, pe care o deține, și compania Starlink, care face parte din SpaceX, sunt două companii diferite din punct de vedere juridic, așa că decizia instanței braziliene de a îngheța conturile acestuia din urmă este ilegală.
„A investi în Brazilia sub administrația lor actuală este o nebunie”, a scris Musk pe contul său de socializare X.
Musk și-a exprimat, de asemenea, speranța că „acest lucru se va schimba” atunci când o nouă conducere va ajunge la putere în țară.
Morais i-a acordat anterior miliardarului Musk 24 de ore pentru a numi un nou reprezentant legal pentru rețeaua socială X din țară sau riscă suspendarea. Termenul limită a expirat la 20.07 joi (2.07 vineri, ora Moscovei). Rețeaua de socializare X a anunțat vineri că refuză să respecte „ordinele ilegale” de la un tribunal din Brazilia și se așteaptă să fie blocată în acea țară.
Vineri, judecătorul Alexandri di Morais a dispus suspendarea rețelei de socializare X din țară. Ulterior, Musk, comentând decizia autorităților braziliene de a suspenda activitatea rețelei de socializare X în țară, a numit-o unul dintre atacurile fără precedent la adresa libertății de exprimare din secolul XXI.
Fluxul de știri
0