Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Familiile ostaticilor israelieni au făcut un apel către Netanyahu

© AP Photo / Oded BaliltyДемонстранты с флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль
Демонстранты с  флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции  против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2024
Abonare
Familiile ostaticilor i-au cerut lui Netanyahu să-și asume responsabilitatea pentru moartea celor dragi
CHIȘINĂU, 01 sep - Sputnik.Organizația publică israeliană Forumul Familiilor de Ostatici a cerut ca prim-ministrul Benjamin Netanyahu să-și asume public responsabilitatea pentru moartea celor dragi în captivitatea radicalilor palestinieni din Fâșia Gaza, apelul a venit după ce armata israeliană a descoperit cadavrele a șase persoane răpite într-unul dintre tunelurile din Rafah.
„Forumul Familiilor de Ostatici cere ca prim-ministrul Netanyahu să se adreseze națiunii și să-și asume responsabilitatea pentru abandonarea ostaticilor... Descoperirea cadavrelor... este un rezultat direct al eșecului de a semna acordul. Toți au fost uciși în ultimile câteva zile, după ce au suferit aproape 11 luni de abuz, tortură și foamete în captivitatea Hamas , întârzierea semnării acordului a dus la moartea lor și la moartea multor alți ostatici”,a spus într-un comunicat. organizația, care oferă sprijin și susținere rudelor israelienilor răpiți.
Organizația a subliniat că opt ostatici au fost salvați în cadrul unor operațiuni speciale în ultimele luni, ceea ce contrastează cu cei 105 ostatici salvați în primul acord din noiembrie anul trecut.
Duminică dimineață, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au dat publicității numele a șase ostatici ale căror cadavre au fost găsite într-unul dintre tunelurile subterane din orașul Rafah, în cea mai sudică enclavă palestiniană. Printre aceștia se numără un cetățean rus , Alexander Lobanov, în vârstă de 32 de ani, și un cetățean american , Girsh Goldberg-Polin, în vârstă de 23 de ani. Întregul grup de ostatici sunt tineri sub 40 de ani.
Anterior, Forumul Familiilor de Ostatici a cerut israelienilor să iasă în stradă și să „oprească țara” pentru a încuraja guvernul israelian să ajungă imediat la un acord de încetare a focului cu mișcarea palestiniană Hamas în schimbul eliberării ostaticilor.
Potrivit datelor israeliene, există încă 101 ostatici în captivitatea mișcării palestiniene Hamas, inclusiv cei care sunt presupuși morți. În timpul diferitelor operațiuni și eforturi umanitare, 154 de persoane au fost recuperarea din captivitatea Hamas, inclusiv ostaticii morți ale căror cadavre au fost scoase din enclavă.
Fluxul de știri
0