Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Autoritățile franceze încearcă să-l „distrugă moral” pe Durov - fost analist CIA

CC BY 2.0 / TechCrunch / Павел Дуров
Павел Дуров - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2024
Abonare
Fost analist CIA: Încearcă să-l „distrugă moral” pe Durov folosind cetățenia lui
ANKARA, 1 sep –Sputnik. Autoritățile franceze încearcă să-l „distrugă moral” pe fondatorul Telegram Pavel Durov, urmând să-i folosească cetățenia franceză în acest context, spune fostul analist CIA Larry Johnson.
Durov a fost reținut pe aeroportul Paris Le Bourget pe 24 august. Procurorii din Paris au declarat ulterior că el a fost reținut pentru audiere în cadrul unui dosar deschis pe 8 iulie împotriva unei persoane fără nume, fiind suspectată de 12 infracțiuni. În plus, autoritățile franceze investighează implicarea lui Durov în disimularea datelor privind activitățile online ilegale, inclusiv distribuția de pornografie infantilă și traficul de droguri. De asemenea, el este suspectat de lipsă de dorință de a coopera cu autoritățile.

Cred că încearcă să-l distrugă moral. Problema lui este că are cetățenia franceză. Există și alte întrebări despre cum a făcut-o. Cred că ar fi primit ajutor intern de la guvernul francez și s-a gândit firesc: „Hei, știi, guvernul m-a ajutat să intru pe ușa din spate să-mi iau pașaportul, pașaportul francez. Asta înseamnă că sunt protejat”, citează ziarul turc Aydınlık presupunerea lui Johnson.

Potrivit acestuia, dacă Durov avea încă doar un pașaport rusesc sau dacă ar fi fost cetățean al Qatarului sau al Emiratelor Arabe Unite, dar nu al Franței, atunci „francezii l-ar fi tratat puțin diferit”.
„Pentru că le-ar crea mai multe probleme diplomatice. Dar francezii pot pretinde că este cetățean francez: „Este cetățeanul nostru. Gândește-te la treburile tale. Știi, a încălcat legile noastre”, a remarcat analistul.
Fluxul de știri
0