Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile din Găgăuzia vor aloca pentru elevii din școli circa 20 de milioane de lei

© Sputnik / Rodion ProcaCareul școlar „Primul sunet”
Careul școlar „Primul sunet” - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2024
Careul școlar „Primul sunet”. Foto de arhivă
Abonare
Fondurile vor fi utilizate pentru pregătirea noului an școlar, valoarea medie a ajutorului va fi de la o mie la o mie și jumătate de lei.
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Autoritățile găgăuze au alocat aproape 20 de milioane de lei elevilor pentru ca aceștia să fie pregătiți pentru școală.
Circa 15.702 elevi vor primi de la o mie până la o mie și jumătate de lei pe cardurile bancare. Suma exactă depinde de susținerea financiară a familiei.
Bugetul Găgăuziei a alocat deja 19 milioane 912 mii de lei în acest scop. Plata acestor sume a fost efectuată timp de mai mulți ani la rând.
Noul an școlar în școlile găgăuze va începe pe 2 septembrie, când vor avea loc tradiționalele hotărâri școlare.
Prima lecție va fi intitulată „Împreună pentru pace”. Cu toate acestea, Găgăuzia, și nu Uniunea Europeană, va fi folosită ca exemplu de soluționare a conflictelor, a declarat Direcția generală regională pentru educație.
Elevii vor discuta istoria formării autonomiei găgăuze, demonstrând „un exemplu de soluționare pașnică a conflictelor diversității etnice, lingvistice și culturale, ca principale componente ale coexistenței găgăuzilor alături de celelalte națiuni”.
Fluxul de știri
0