Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vasile Bolea a depus din nou documente la CEC pentru înregistrarea unui grup de inițiativă

© Sputnik / Rodion StepanchukVasile Bolea
Vasile Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2024
Vasile Bolea. Foto de arhivă
Abonare
Deputatul de opoziție Vasile Bolea a depus din nou la CEC documentele pentru înregistrarea unui grup de inițiativă care va colecta semnături în favoarea sa.
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat un set de documente pentru înregistrarea unui grup de inițiativă în susținerea candidatului Vasile Bolia la funcția de președinte al Republicii Moldova.
Amintim că joi Comisia Electorală Centrală a refuzat înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea lui Vasile Bolea, invocând unele argumente de natură formală. Membrii comisiei au declarat că Bolea este membru al organului de conducere al partidului „Renașterea” și că blocul „Victorie” s-a pronunțat în favoarea sa.
Tot vineri, formațiunea politică Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa a solicitat înregistrarea ca participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024 cu opțiunea „Pentru”.
CEC va examina corectitudinea documentelor în termen de trei zile de la primire și va decide asupra înregistrării sau refuzului de înregistrare a grupului de inițiativă și a participantului la referendum.
Partidele politice și blocurile electorale pot solicita înregistrarea în calitate de participant la referendum până la 20 septembrie 2024. Termenul limită pentru depunerea cererilor de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în sprijinul candidaților la alegerile prezidențiale expiră la 31 august 2024. Până în prezent, CEC a înregistrat 12 grupuri de inițiativă.
Fluxul de știri
0