Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scholz spune că intenționează să candideze din nou pentru funcția de cancelar al Germaniei

© Sputnik / Rodion ProcaVizita de lucru a cancelarului Germaniei, Olaf Scholz în Republica Moldova
Vizita de lucru a cancelarului Germaniei, Olaf Scholz în Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2024
Abonare
Scholz spune că intenționează să candideze pentru funcția de prim-ministru, în pofida ratingurilor scăzute
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Cancelarul german, Olaf Scholz, și-a declarat din nou intenția de a candida pentru funcția de șef al guvernului, subliniind că atunci când a fost ales cu trei ani în urmă, situația din țară nu era mai puțin dificilă.
„Îmi place să fiu cancelar. Obiectivul meu este ca Partidul Social Democrat (SPD) să devină cât mai puternic și să conducă următorul guvern”, a declarat Scholz într-un interviu acordat revistei Spiegel, întrebat dacă obiectivul său rămâne realegerea actualei coaliții de guvernare.
Cancelarul a subliniat, de asemenea, că condițiile nu erau mai bune înainte de ultimele alegeri federale, dar că partidul său a câștigat în ciuda acestui fapt.
„ Peisajul nostru politic este în continuă schimbare. Sunt încrezător că vom reuși din nou”, a rezumat Scholz.
În ciuda ratingurilor scăzute ale partidului său social-democrat (SPD) și ale coaliției de guvernare, precum și a eșecului SPD la alegerile pentru Parlamentul European, Scholz a vorbit în mod repetat despre planurile sale de a concura din nou pentru funcția de cancelar în 2025.
Fluxul de știri
0