Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin l-a felicitat pe Lukașenko cu ocazia jubileului de 70 de ani

Alexandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2024
Alexandr Lukașenko. Foto de arhivă
Abonare
Putin l-a felicitat pe Lukașenko cu ocazia celei de-a 70-a aniversări
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Vladimir Putin i-a trimis o telegramă președintelui belarus Alexandr Lukașenko în care îl felicită cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la naștere, documentul a fost publicat pe site-ul Kremlinului.
Liderul belarus își sărbătorește aniversarea vineri, 30 august.
„Stimate Alexandr Grigorievici, vă rugăm să acceptați sincere felicitări cu ocazia celei de-a 70-a aniversări. Lucrând în cea mai importantă funcție publică, ați dobândit o înaltă autoritate ca un adevărat patriot al țării dumneavoastră, apărând în mod consecvent interesele acesteia pe scena internațională, ca un politician înțelept, capabil să ia decizii echilibrate și prevăzătoare chiar și în cele mai dificile situații”, este menționat în scrisoare de felicitare.
Putin a subliniat că este dificil de supraestimat contribuția personală a lui Lukașenko la dezvoltarea relațiilor bilaterale, la construirea statului unional și la promovarea integrării în spațiul eurasiatic.
Președintele a menționat că prețuiește bunele relații cu colegul său belarus și și-a exprimat încrederea că vor continua să facă tot posibilul pentru a consolida cooperarea.
Putin i-a dorit lui Lukașenko sănătate, bunăstare și succes în activitatea de stat.
În plus, site-ul Kremlinului a publicat un decret privind decorarea președintelui belarus cu Ordinul Sfântului Apostol Andrei.
Potrivit documentului, Lukașenko a fost decorat pentru merite deosebite în dezvoltarea alianței și parteneriatului strategic dintre Rusia și Belarus și consolidarea legăturilor de prietenie dintre popoare, precum și pentru contribuția sa personală la crearea și funcționarea eficientă a statului unional.
Fluxul de știri
0