Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev: detenția lui Durov în Franța este o chestiune politică

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaЗампред Совета безопасности РФ Д. Медведев провел заседание межведомственной комиссии Совбеза РФ
Зампред Совета безопасности РФ Д. Медведев провел заседание межведомственной комиссии Совбеза РФ - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2024
Abonare
Medvedev: Durov a fost reținut din motive politice, în ciuda cuvintelor lui Macron
CHIȘINĂU, 28 aug - Sputnik. Detenția fondatorului Telegram Pavel Durov în Franța este o chestiune politică, în ciuda negării președintelui francez Emmanuel Macron, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.
Durov a fost reținut pe aeroportul Paris Le Bourget pe 24 august. Procuratura din Paris a declarat ulterior că Durov a fost reținut pentru audiere în cadrul unui dosar deschis pe 8 iulie împotriva unei persoane fără nume în legătură cu suspiciunea a12 infracțiuni.
„Aceasta este o poveste politică, indiferent ce spune președintele francez Emmanuel Macron acolo, că aceasta este o problemă pur legală, că nu se poate influența decizia instanței”, a spus Medvedev la o întâlnire cu membrii Consiliului Districtelor Militare - candidaţii din partea partidului Rusia Unită în alegerile la diferite niveluri.
Medvedev a adăugat că acum situația din jurul detenției lui Durov în Franța „seamănă cu persecuția politică a acelor structuri și a acelor tipuri de afaceri care funcționează într-un fel sau altul în interesul Federației Ruse”.
Detenția lui Durov a provocat critici publice pe scară largă în multe țări. În acest context, președintele francez Emmanuel Macron a fost nevoit să se explice, a asigurat că detenția lui Durov nu a fost o decizie politică și a promis că decizia în cazul omului de afaceri va fi luată de judecători.
Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova , a declarat pentru RIA Novosti că Moscova a trimis o notă prin care cere accesul omul de afaceri, dar Parisul consideră că cetățenia sa franceză este de bază. Fondatorul Telegram are pașapoarte ale Federației Ruse , Franței, Emiratelor Arabe Unite și Saint Kitts și Nevis .
Fluxul de știri
0