Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ilan Șor: Moldova este ameninţată cu distrugerea

© Sputnik / POOL / Accesați arhiva multimediaВстреча Л. Калашникова с молдавским политиком И. Шором
Встреча Л. Калашникова с молдавским политиком И. Шором - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2024
Abonare
Shor: autoritățile au vândut independența Moldovei pentru pemenile din Occident
CHIȘINĂU, 28 august – Sputnik. Independenţa Moldovei este ameninţată cu distrugerea de către autorităţile republicii, a declarat marţi liderul blocului de opoziţie Victorie, Ilan Șor.
Moldova a sărbătorit marți 33 de ani de la independența sa. Anul acesta sărbătoarea este însoțită de evenimente ceremoniale, care au început pe 26 august și vor dura trei zile.

„Autoritățile ne-au trădat idealurile, ne-au vândut independența pentru pomeni din Occident, pentru promisiuni care au rămas cuvinte goale. Acum, independența noastră, mai mult ca niciodată, este amenințată cu distrugerea”, a scris Șor pe canalul său Telegram.

El a remarcat că nu intenționează să stea pe loc și să privească cum se distruge ceea ce strămoșii lui au luptat. "Vom lupta pentru dreptul de a determina noi înșine viitorul Moldovei, pentru demnitatea și libertatea noastră. Ne dorim ca pe 9 mai să arboreze steaguri ale oamenilor care au învins fascismul, și nu cârpe curcubeu din Uniunea Europeană. Vrem să alegem pentru noi înșine cu cine să facem afaceri și cu cine nu și astăzi trebuie să ne unim pentru a readuce țara natală la măreția ei de odinioară”, a subliniat Șor.
Referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova va avea loc pe 20 octombrie, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Referendumul va avea o singură întrebare: „Susțineți introducerea integrării europene în Constituția Moldovei?”
Referendumul privind integrarea europeană a fost criticat de publicul și forțele de opoziție din Moldova. În special, liderul blocului Victoriei Ilan Shor, fostul președinte și lider al Partidului Socialiștilor Dodon, ex-premierul Vasile Tarlev și alți politicieni au declarat în repetate rânduri în presă că în spatele acestui plebiscit se află manipularea opiniei publice. Opoziția este convinsă că referendumul nu reflectă atât aspirațiile poporului, cât este un instrument de consolidare a pozițiilor înainte de viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare. Reprezentanții opoziției consideră că astfel de măsuri ar putea submina încrederea în procesele democratice ale țării.
Fluxul de știri
0