Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

SUA au transportat mostre biologice din Ucraina prin Moldova

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimedialaborator imunologic
laborator imunologic - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2024
laborator imunologic. Foto de arhivă
Abonare
Ministerul rus al Apărării a comunicat că firme americane transportau biomateriale din Ucraina prin Moldova.
CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. Din februarie 2022, Statele Unite au exportat de peste 2000 de ori probe biologice din Ucraina prin Moldova, a declarat în cadrul unui briefing, Igor Kirillov, șeful trupelor de apărare radiologică, chimică și biologică ale Forțelor Armate ale Rusiei.

„În perioada august 2022 - mai 2024, au fost efectuate oficial peste două mii de cazuri de transportare a mostrelor biologice prin teritoriul Republicii Moldova”, a declarat generalul-locotenent, citat de canalul oficial Telegram al Ministerului Apărării al Rusiei.

El a precizat că se referă la mostre de sânge și țesuturi umane care au fost trimise de la Centrul de Sănătate Publică din Ucraina către laboratoare de cercetare occidentale afiliate Pentagonului. Ulterior, a mai declarat Kirillov, acestea au fost utilizate în cercetarea militaro-biologică, inclusiv pentru selectarea agenților biologici cei mai periculoși pentru populația unei anumite regiuni.
„Astfel, includerea Moldovei și a României în schema de transport poate fi văzută ca începutul unui program la scară largă de schimbare a lanțurilor logistice în sfera exportului masiv de material biologic către Statele Unite”, a subliniat generalul locotenent.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, SUA continuă să lucreze la crearea de bioagenți capabili să afecteze selectiv diferite grupuri etnice. În acest scop, înainte de începerea operațiunii militare speciale, SUA și aliații săi au exportat cel puțin 16 000 de bioagenți în afara Ucrainei.
Fluxul de știri
0