Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Snowden a numit arestarea lui Durov un atac la libertatea de exprimare

© AP Photo / Uncredited Edward Snowden
 Edward Snowden - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2024
Abonare
Edward Snowden: Arestarea lui Durov este un atac la drepturile fundamentale ale omului la libertatea de exprimare și de asociere
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Fostul ofițer american de informații Edward Snowden a numit arestarea co-fondatorului Telegramului, Pavel Durov, un atac la adresa dreptului omului la libertatea de exprimare.
„Arestarea lui Durov este un atac la drepturile fundamentale ale omului la libertatea de exprimare și de asociere”, se arată în declarație.
În plus, a spus el, a fost surprins și întristat de faptul că președintele francez Emmanuel Macron „a coborât la nivelul luării de ostatici ca o modalitate de a obține acces la mesajele private”. El a observat că acest lucru umilește Franța și întreaga lume.
Anterior, s-a anunțat că vicepreședintele Dumei de Stat, Vladislav Davankov, împreună cu susținătorii partidului Poporul Nou, a organizat un miting la Ambasada Franței în sprijinul cofondatorului Telegram, Pavel Durov.
Fluxul de știri
0