Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu spune că s-a infectat cu COVID-19 și nu va vorbi de Ziua Independenței

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2024
Abonare
Festivitățile pompoase de trei zile cu ocazia celei de-a 33-a aniversări a independenței Republicii Moldova vor avea loc fără participarea președintelui.
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a infectat cu un coronavirus și, prin urmare, nu va participa la festivitățile prilejuite de Ziua Independenței țării, a anunțat politicianul prin înregistrarea unui video special pentru rețelele de socializare.
Sărbătorile de Ziua Independenței în Republica Moldova se vor desfășura timp de trei zile. Între 26 și 28 august vor avea loc concerte ale vedetelor autohtone și străine. Cele trei zile de sărbătoare vor costa bugetul țării aproape 10 milioane de lei (mai mult de o jumătate de milion de euro). În capitală urmează să sosească șefii statelor baltice, precum și delegații oficiale din aceste state.
„Dragi cetățeni, Eu, din păcate, am luat covid, și nu voi putea participa la evenimentele publice astăzi și mâine. Mă simt bine, nu există simptome deosebite în afară de oboseală. Cu toate acestea, pentru a nu crea riscuri pentru alții, voi rămâne în izolare pentru câteva zile”, a declarat Sandu.
Agenția Națională de Sănătate Publică a anunțat anterior că creșterea săptămânală a cazurilor de coronavirus în Moldova a depășit 60 la sută. În perioada 12-18 august, în republică au fost raportate 2.213 cazuri.
„Vă rog să fiți atenți: covid-ul nu a dispărut. Dacă simțiți simptome, verificați, faceți analize, vorbiți cu un medic. Vă doresc tuturor multă sănătate”, a spus președintele.
Anterior, jurnaliștii au relatat că majoritatea lanțurilor de farmacii din Moldova nu au teste expres pentru covid.
Fluxul de știri
0