Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk nu a exclus măsuri împotriva lui X pe fundalul arestării lui Durov

© AP Photo / John RaouxИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2024
Abonare
Musk nu a exclus măsuri împotriva lui X pe fondul detenției lui Durov în Franța
CHIȘINĂU, 25 august – Sputnik. Miliardarul american Elon Musk nu exclude măsuri împotriva rețelei de socializare X pe care o deține pe fondul arestării fondatorului Telegram, Pavel Durov.
După arestarea lui Durov, omul de afaceri american Vivek Ramaswami a scris pe pagina sa X: „Telegram astăzi, mâine va fi X”.
Musk a apreciat mesajul lăsând un emoji cu un număr dublu subliniat 100.
Sâmbătă seara, presa franceză a informat că fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost reținut pe aeroportul Le Bourget. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce cobora dintr-un avion privat, care ar fi sosit din Azerbaidjan. Potrivit presei franceze, Durov, care are cetăţenie franceză, se afla pe lista persoanelor căutate în ţară.
Potrivit presei franceze, justiția franceză îl consideră pe Durov implicat în crime din mai multe motive, inclusiv refuzul Telegram de a coopera cu autoritățile țării. Duminică, fondatorul messengerului ar putea fi acuzat de terorism, trafic de droguri, fraudă și spălare de bani. Potrivit jurnalistului francez Cyril Amursky, omul de afaceri riscă până la 20 de ani de închisoare.
Canalele Telegram din toată lumea, cu audiențe diferite, vin în sprijinul lui Durov. Unii postează videoclipuri sau fotografii ale antreprenorului, alții postează citatele lui. Multe postări din messenger sunt semnate cu hashtag-ul FREEDUROV (din engleză „free Durov” - ed.). Boții cu același nume Freedurov apar și în messenger.
Fluxul de știri
0