Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk a comentat ironic arestarea lui Durov

© AP Photo / Hannibal HanschkeElon Musk
Elon Musk - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2024
Abonare
După arestarea lui Durov în Franța, Elon Musk nu a exclus execuțiile în Europa pentru like-uri
CHIȘINĂU, 25 august – Sputnik. Arestarea în Franța a fondatorului Telegram, Pavel Durov, demonstrează avantajele Constituției SUA, a spus proprietarul rețelei de socializare X, Elon Musk, neexcluzând cu ironie că în Europa vor începe în curând să execute oameni pentru like-uri.
„Iată o reclamă pentru Primul Amendament (la Constituția SUA - Ed. Este foarte convingător", a scris el în X, ca răspuns la arestarea lui Durov.
De asemenea, Musk nu a exclus în glumă că în curând în Europa vor începe să execute oameni pentru că le plac memeurile.
Sâmbătă seara, presa franceză a informat că fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost reținut pe aeroportul Le Bourget. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce ieșea dintr-un avion privat, despre care se spunea că ar fi sosit din Azerbaidjan .
Potrivit presei locale, Durov, care are cetăţenie franceză, se afla pe lista persoanelor căutate în ţară. Potrivit acestora, justiția franceză îl consideră pe Durov implicat în crime din mai multe motive, inclusiv din cauza refuzului Telegram de a coopera cu autoritățile țării.
Duminică, fondatorul messengerului ar putea fi acuzat de terorism, trafic de droguri, fraudă și spălare de bani. Potrivit jurnalistului francez Cyril Amursky, omul de afaceri riscă până la 20 de ani de închisoare.
Fluxul de știri
0