Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Exporturile din India către Rusia ating cote istorice

© Pixabay / HesselVisserContainere
Containere - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2024
Abonare
Exporturile din India către Rusia au atins un maxim istoric în iunie
MOSCOVA, 25 august - RIA Novosti. Exporturile indiene către Rusia au atins în iunie un record de 475 de milioane de dolari, crescând de aproape o dată și jumătate în cursul anului, reiese din analiza RIA Novosti a datelor de la Ministerul Indian al Comerțului și Industriei.
Deci, dacă la începutul verii companiile indiene au exportat mărfuri în valoare de 475 de milioane de dolari în Rusia, atunci cu un an mai devreme - 328 de milioane. Acesta a marcat un nou maxim pentru transporturile din această țară - vârful anterior a fost în martie a acestui an (441 milioane USD).
În același timp, vânzările de afaceri rusești către India au crescut și ele - cu 18% pe parcursul anului, la 6 miliarde de dolari. Cifra lunară a fost mai mare doar de două ori - în mai 2023 și mai 2024. Drept urmare, comerțul reciproc dintre cele două țări a crescut în termeni anuali cu 20% - la 6,4 miliarde de dolari. Acesta a fost al doilea cel mai mare din istoria modernă după recordul de la sfârșitul primăverii de 7,5 miliarde de dolari.
În același timp, în prima jumătate a acestui an, livrările din Rusia către India au crescut cu 13% - la 35,8 miliarde de dolari. Doar China are mai multe, de unde au fost exportate în India bunuri în valoare de 50,4 miliarde de dolari. Iar exporturile de mărfuri indiene au crescut cu un sfert de la începutul anului, la 2,5 miliarde de dolari.
Rusia rămâne pe locul 29 în rândul destinatarilor de produse din India. Iar primii cinci importatori de bunuri indiene sunt Statele Unite (41,6 miliarde dolari), Emiratele Arabe Unite (19,7 miliarde dolari), Olanda (14 miliarde dolari), Singapore (9 miliarde dolari) și China (8,5 miliarde dolari).
Astfel, comerțul dintre Rusia și India în ianuarie-iunie a crescut cu 14% - la 38,3 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 58% din comerțul pentru întregul an trecut.
Fluxul de știri
0