Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Armata lui Durov”. Medvedev i-a cerut lui Macron să părăsească de urgență Franța

© Sputnik / Rodion ProcaМайя Санду и Эмануэль Макрон
Майя Санду и Эмануэль Макрон - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2024
Abonare
Medvedev i-a cerut în glumă lui Macron să fugă din Franța din cauza armatei lui Durov
MOSCOVA, 25 august – Sputnik. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a glumit că președintele francez Emmanuel Macron trebuie să părăsească urgent țara, deoarece după arestarea fondatorului Telegramului, Pavel Durov, de către oamenii legii francezi, o armată de adepți ai omului de afaceri va veni după el.
„Macron, pleacă din Franța acum, armata lui Durov vine după tine”, a scris Medvedev pe contul său de socializare.
Sâmbătă seara, presa franceză a informat că fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost reținut pe aeroportul Le Bourget. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce cobora dintr-un avion privat, care ar fi sosit din Azerbaidjan. Potrivit presei franceze, Durov, care are cetăţenie franceză, se afla pe lista persoanelor căutate în ţară.
Potrivit presei franceze, justiția franceză îl consideră pe Durov implicat în crime din mai multe motive, inclusiv refuzul Telegram de a coopera cu autoritățile țării. Duminică, fondatorul messengerului ar putea fi acuzat de terorism, trafic de droguri, fraudă și spălare de bani. Potrivit jurnalistului francez Cyril Amursky, omul de afaceri riscă până la 20 de ani de închisoare.
La rândul său, Ambasada Rusiei în Franța a declarat pentru RIA Novosti că autoritățile franceze au refuzat până acum să coopereze în ceea ce privește detenția lui Durov.
Fluxul de știri
0