Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Exercițiul „Scutul de Foc-2024” s-a încheiat prin organizarea Zilei Vizitatorilor Distinși

© Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni şi americani
Militari moldoveni şi americani - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2024
Abonare
Exercițiul „Scutul de Foc-2024” s-a desfășurat în Moldova în perioada 5-23 august, la el participând militari moldoveni, români și americani.
CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Cu ocazia finalizării exercițiului „ Scutul de Foc-2024”, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a organizat Ziua Vizitatorilor Distinși.
La eveniment au participat ministrul Apărării Anatolii Nosatii, comandantul Armatei Naționale, generalul de brigadă Eduard Oladciuc, ministrul Sănătății Alla Nemerenco, comandantul Gărzii Naționale din Carolina de Nord, generalul-maior Marvin T. Hunt, șeful adjunct al misiunii Ambasadei SUA în Moldova Daniela Di Pierro, precum și atașați militari.
În cadrul Zilei Vizitatorilor Distinși, a avut loc un briefing informativ, precum și exerciții demonstrative. Oaspeții au vizitat un spital de campanie organizat cu participarea Facilității Europene de Pace (EPF). Personalul medical militar a demonstrat acțiunile întreprinse pe teren sau în timpul dezastrelor naturale.
Șeful Ministerului moldovean al Apărării a lăudat organizarea și desfășurarea exercițiilor din trecut, precum și coerența și profesionalismul participanților.

„Ceea ce am văzut astăzi demonstrează că Armata Națională se transformă treptat într-o instituție modernă, capabilă să-și îndeplinească sarcinile constituționale, rezistentă la provocările actuale de securitate”, a spus Nosatîi.

Exercițiul „Scutul Fierbinte-2024” s-a desfășurat în Republica Moldova în perioada 5 - 23 august, cu participarea militarilor moldoveni, români și americani. Manevrele au loc în republică anual din 2015 și sunt incluse în planul de instruire al Armatei Naționale.
Fluxul de știri
0