Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Evenimente cu ocazia aniversării operațiunii Iași-Chișinău au avut loc în Moldova și Rusia

© Sputnik / Rodion ProcaUn grup de voluntari ai ONG-ului „Eurasia” a depus la Chișinău o coroană de flori la flacăra veșnică de la Memorialul de război „Eternitate cu ocazia celei de-a 80-a aniversări de la eliberarea Moldovei de fascism.
Un grup de voluntari ai ONG-ului „Eurasia” a depus la Chișinău o coroană de flori la flacăra veșnică de la Memorialul de război „Eternitate cu ocazia celei de-a 80-a aniversări de la eliberarea Moldovei de fascism. - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2024
Un grup de voluntari ai ONG-ului „Eurasia” a depus la Chișinău o coroană de flori la flacăra veșnică de la Memorialul de război „Eternitate cu ocazia celei de-a 80-a aniversări de la eliberarea Moldovei de fascism.. Foto de arhivă
Abonare
Mii de oameni au cinstit memoria celor căzuți pentru eliberarea Moldovei de fascism.
CHIȘINĂU, 23 aug - Sputnik. Un grup de voluntari ai ONG-ului „Eurasia” a depus la Chișinău o coroană de flori la flacăra veșnică de la Memorialul de război „Eternitate cu ocazia celei de-a 80-a aniversări de la eliberarea Moldovei de fascism.
În același timp, la Moscova, Adunarea popoarelor eurasiatice a organizat o ceremonie solemnă de depunere de coroane de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din Grădina Alexandrovski pentru a comemora cea de-a 80-a aniversare a operațiunii Iași-Chișinău.
În Bender, celebrarea celei de-a 80-a aniversări a eliberării orașului de sub ocupația fascistă a început cu o procesiune a coloanei „Regimentul Nemuritor”. Mii de cetățeni au mărșăluit spre Memorialul Gloriei Militare la Flacăra Eternă cu portretele rudelor lor, participante la Marele Război pentru Apărarea Patriei. În fruntea coloanei, cadeții de la Institutul Militar au purtat o copie a Drapelului Victoriei, stindarde ale unităților și formațiunilor militare care au eliberat orașul. Un miting și depuneri de flori au avut loc la Flacăra Eternă din Piața Eroilor. Aici a început acțiunea „80 de pași spre Victorie”. Forțele ruse de menținere a păcii au participat, de asemenea, la festivități.
Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a trimis un mesaj de felicitare locuitorilor orașului Bender cu ocazia aniversării eliberării.
„Operațiunea Iași-Chișinău a trupelor sovietice a devenit una dintre cele mai de succes din istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Ea a fost cea care a permis eliberarea completă a Transnistriei de invadatori. Isprava soldaților sovietici trăiește și va trăi în memoria urmașilor plini de recunoștință, care prețuiesc foarte mult pacea și libertatea. Nu vom uita niciodată adevărul istoric, deoarece Uniunea Sovietică a fost cea care a adus o contribuție decisivă la înfrângerea fascismului”, a declarat Krasnoselski în mesajul său de felicitare.
Mii de locuitori ai Găgăuziei au luat parte la un marș solemn în cinstea celei de-a 80-a aniversări a eliberării Comratului. Potrivit bașcanului, Evghenia Guțul, operațiunea Iași- Chișinău va rămâne pentru totdeauna în memoria locuitorilor Moldovei ca un simbol al curajului, statorniciei și dragostei față de Patrie.
„Astăzi nu sărbătorim doar o dată importantă, ci demonstrăm angajamentul nostru față de adevărul istoric. Suntem o națiune învingătoare, nu o parte perdantă, așa cum încearcă să ne convingă partidul de guvernământ, mass-media controlată de acesta și pseudo-istoricii plătiți”, a subliniat Guțul.
Depunerile de flori cu ocazia aniversării a 80 de ani de la victoria Armatei Roșii în operațiunea ofensivă strategică Iași-Chișinău au avut loc simultan la Chișinău, Bălți, Comrat, Tiraspol, Bender, Sofia, București, Soci și Moscova.
Fluxul de știri
0