Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Modi a susținut un discurs înainte de vizita pe care o va efectua în Ucraina

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaPremierul indian, Narendra Modi
Premierul indian, Narendra Modi - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2024
Premierul indian, Narendra Modi. Foto de arhivă
Abonare
Premierul indian Modi afirmă că este nevoie de pace în Europa
CHIȘINĂU, 22 aug - Sputnik. Premierul indian, Narendra Modi, a făcut apel către comunitatea globală să se unească în fața provocărilor care amenință omenirea, a declarat el, citat de Hindustan Times
„India crede în tradiția lui Buddha, prin urmare crede în pace, nu în război. India este un susținător al păcii în această regiune (în Europa - n.r.). Trebuie să fim împreună pentru a face față provocărilor care amenință omenirea. India se concentrează pe diplomație și dialog”, a spus el.
Modi va efectua, vineri, o vizită la Kiev, a anunțat Ministerul indian de Externe. Ministrul adjunct indian de Externe, Tanmaya Lala, a declarat că vizita oficială va avea loc la invitația lui Vladimir Zelenski.
Rezolvarea pașnică a situației a fost unul dintre subiectele de discuție în timpul vizitei oficiale a premierului indian în Rusia din 8-9 iulie. La rândul său, Zelenski a criticat întâlnirea lui Modi cu Putin, calificând-o drept o „lovitură zdrobitoare pentru eforturile de pace”.
Fluxul de știri
0