Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sotnikov: Modi ar putea prezenta o inițiativă de pace după vizita sa în Ucraina

© AP Photo / Anupam NathИзображения премьер-министра Индии Нарендры Моди выставлены для выступления на публичном митинге в Гувахати
Изображения премьер-министра Индии Нарендры Моди выставлены для выступления на публичном митинге в Гувахати - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2024
Abonare
Premierul indian Narendra și-ar putea prezenta propria inițiativă de pace, care va fi anunțată la Summit-ul BRICS de la Kazan.
CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik.Premierul indian Narendra Modi ar putea prezenta propria sa inițiativă de pace după vizita sa în Ucraina.
Vladimir Sotnikov, un angajat de top al Centrului pentru Studii din Asia Centrală de la Institutul Chinei și Asiei Moderne al Academiei Ruse de Științe, a împărtășit această opinie cu RIA Novosti.
Potrivit acestuia, punctul cheie al acestei vizite este că India, interesată să pună capăt ostilităților, dorește „să testeze opțiuni pentru o posibilă rezolvare pașnică a conflictului”.
„Modi mai are o dorință - să înțeleagă cât de pregătită este Ucraina pentru încetarea ostilităților și a acordurilor de pace cu Rusia”, a spus el, adăugând că, la întoarcerea din Ucraina, Modi și-ar putea prezenta propria inițiativă de pace, care va fi anunțată la Summit-ul BRICS de la Kazan.
Anterior, Bloomberg a raportat intenția Indiei de a transmite mesaje între președintele rus Vladimir Putin și Vladimir Zelenski.
Fluxul de știri
0