Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin le-a promis „Mamelor din Beslan” să rezolve problema tratamentului în sanatoriu

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2024
Abonare
Putin le-a promis mamelor victimelor din Beslan să rezolve problema tratamentului în sanatoriu pentru copii
CHIȘINĂU, 21 august - Sputnik. Autoritățile ruse vor rezolva problema acordării de tratament gratuit la sanatoriu-stațiune pentru copiii femeilor rănite în atacul terorist de la Beslan din 2004, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu reprezentanții asociației victimelor atacurilor teroriste „Mamele din Beslan” .
„Știu că sunt unele probleme care necesită o atenție suplimentară. Aceasta se referă în special la tratamentul la sanatoriu. Din câte am înțeles din documentele pe care le-am citit când am fost la dumneavoastră, sunt probleme legate de faptul că femeile, care au copii, copii mici, ei nu pot beneficia de tratament gratuit la sanatoriu din cauza faptului că copiii nu se bucură de același drept și dacă nu există cu cine să-i lase, atunci femeia însăși nu merge. Cu siguranță vom corecta acest lucru”, a spus Putin.
Putin a vizitat marți complexul memorial Orașul Îngerilor din Beslan, unde sunt îngropați 266 dintre cei 334 uciși în atacul terorist din 2004 la Școala nr. 1. Șeful statului a depus flori la „Copacul întristării” - un monument închinat ostaticilor morți, precum și la monumentul soldaților forțelor speciale Alpha și Vympel care au murit în timpul asaltării sălii de sport a școlii, unde militanții au ținut ostaticii timp de trei zile.
Fluxul de știri
0