Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Azerbaidjanul a solicitat aderarea la BRICS

© AP Photo / Eraldo PeresBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2024
Abonare
Ministerul de Externe din Azerbaidjan: Baku a depus oficial o cerere de aderare la BRICS
BAKU, 21 aug – Sputnik. Azerbaidjanul a depus o cerere de aderare la BRICS, a declarat șeful serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe al republicii, Aykhan Hajizade.
„Azerbaijanul a depus deja o cerere oficială”, a spus un reprezentant al ministerului.
BRICS este o organizație interguvernamentală creată în 2006. Include Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud, Egipt, Etiopia, Iran și Emiratele Arabe Unite.
La începutul lunii iulie, Azerbaidjanul și China au adoptat o declarație comună privind stabilirea unui parteneriat strategic, în care partea azeră și-a exprimat dorința de a se alătura BRICS, iar partea chineză a salutat interacțiunea cu Baku în cadrul asociației.
Faptul că Azerbaidjanul manifestă interes pentru consolidarea cooperării cu BRICS a fost precizat și în declarația comună a președinților Vladimir Putin și Ilham Aliyev publicată cu o zi înainte. Documentul subliniază că Moscova susține această aspirație a Bakuului.
În plus, Putin l-a invitat pe Aliyev la o întâlnire de informare, care va avea loc ca parte a summitului BRICS de la Kazan în octombrie anul acesta. Sa menționat că vor participa reprezentanți ai 10-15 state prietene.
Fluxul de știri
0