Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Patrușev a evaluat importanța Rutei Maritime Nordice pentru Rusia

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaNikolai Patrușev
Nikolai Patrușev - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2024
Nikolai Patrușev. Foto de arhivă
Abonare
Patrușev: rolul rutei maritime nordice a crescut pe fondul încercărilor Occidentului de a izola Rusia
CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Importanța Rutei Maritime Nordice pentru Rusia a crescut de mai multe ori în ultimii ani, pe fondul încercărilor SUA și ale țărilor vest-europene de a o izola prin blocarea transportului internațional și a lanțurilor logistice, a declarat consilierul prezidențial rus Nikolai Patrușev, care se ocupă de problemele politicii maritime naționale.
„Pentru Rusia, în condițiile actuale ale unor rute de transport și logistică nesigure, este important accesul direct la țările din Asia de Sud-Est, India, Golful Persic și Africa, cu care relațiile comerciale continuă să se dezvolte”, a declarat Patrușev, în cadrul unei reuniuni la Murmansk privind asigurarea intereselor naționale ale Rusiei în Arctica.
„Ruta maritimă nordică a jucat întotdeauna un rol important în dezvoltarea economiei țării. Cu toate acestea, în ultimii ani, în condițiile unor sancțiuni dure și a încercărilor SUA și ale țărilor din Europa de Vest de a izola Rusia prin închiderea lanțurilor internaționale de transport și logistică, rolul rutei maritime nordice a crescut de multe ori”, a menționat consilierul prezidențial.
Fluxul de știri
0