Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Palestina cere Israelului permisiunea lui Abbas să viziteze Gaza

© Sputnik / Sergei Guneyev / Accesați arhiva multimediaRussian President Vladimir Putin meets with Palestinian Authority President Mahmoud Abbas
Russian President Vladimir Putin meets with Palestinian Authority President Mahmoud Abbas - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2024
Abonare
Walla: Palestina a cerut Israelului permisiunea ca Abbas să viziteze Gaza
TEL AVIV, 20 august - Sputnik. Autoritatea Națională Palestiniană (ANP) a cerut permisiunea autorităților israeliene pentru ca șeful PNA, Mahmoud Abbas, să viziteze Gaza în viitorul apropiat, a informat portalul Walla , citând surse informate.
Abbas a anunțat pe 15 august că intenționează să viziteze Fâșia Gaza.
Potrivit portalului, secretarul general al Organizației pentru Eliberarea Palestinei ( OLP ), Hussein al-Sheikh, a trimis o scrisoare corespunzătoare șefului Consiliului Național de Securitate Israelian, Tzahi Hanegbi. Partea palestiniană a cerut ca Abbas să intre în oraș printr-unul dintre punctele de control israeliene, dar nu prin punctul de control Rafah de la granița enclavă- Egipt.
După cum specifică Walla, Abbas mizează pe un refuz al Israelului pentru a „folosi acest lucru pentru a critica” statul evreu. În același timp, potrivit portalului, permisiunea Israelului de a intra în Gaza va fi o „victorie politică semnificativă” pentru Abbas asupra mișcării palestiniene Hamas și va servi drept semnal al posibilei întoarceri a PNA în enclava palestiniană.
Această decizie va fi luată personal de premierul Benjamin Netanyahu , dar încă nu s-au primit comentarii de la biroul său, scrie Walla.
Netanyahu a declarat anterior în repetate rânduri că, după încheierea ostilităților din Fâșia Gaza, Israelul nu va permite reprezentanților Autorității Palestiniene din Cisiordania să vină la putere acolo.
Liderul palestinian nu a mai vizitat Fâșia Gaza de când Hamas a ajuns la putere în 2007. PNA nu desfășoară nicio activitate în enclava palestiniană, cu excepția unor probleme civile. Ultima dată când reprezentanții PNA au vizitat enclavă a fost în 2018, când coroba prim-ministrului de atunci Rami Hamdallah a fost atacată cu un dispozitiv exploziv.
Fluxul de știri
0