Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin efectuează o vizită de stat de două zile la Baku

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaIlham Aliev și Vladimir Putin
Ilham Aliev și Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2024
Ilham Aliev și Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Putin efectuează o vizită de stat de două zile la Baku
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Președintele Vladimir Putin a sosit, ieri seara, la Baku pentru o vizită de stat de două zile, transmite un corespondent RIA Novosti.
Liderul rus a fost întâmpinat de o companie a gărzii de onoare, iar la rampa avionului a fost întins un covor verde. Steagurile Rusiei și Azerbaidjanului au fost agățate pe aeroportul din Baku. Putin a fost întâmpinat de prim-viceprim-ministrul azer Yakub Eyubov, ministrul adjunct de externe Samir Sharifov, ambasadorul azer în Rusia Polad Bulbuloglu și ambasadorul rus în Azerbaidjan Mihail Yevdokimov. Reprezentanții Azerbaidjanului l-au salutat pe Putin în limba rusă.
Apoi, șeful statului a mers pe un covor, de-a lungul căruia era aliniată garda de onoare, după care a părăsit aeroportul cu limuzina prezidențială „Aurus”.
Ulterior, Putin a luat parte la o cină informală cu președintele Ilham Aliyev și soția acestuia, Mehriban Aliyeva, la reședința liderului azer.
La 19 august, șeful statului este așteptat să participe la ceremoniile de depunere a unei coroane de flori la mormântul liderului național Heydar Aliyev și la monumentul Flacăra Eternă.
Apoi, ceremonia oficială de întâlnire între Putin și președintele azer Ilham Aliyev va avea loc la reședința Zagulba. Ulterior, politicienii vor avea o conversație și negocieri în format extins.
Aceștia vor discuta despre dezvoltarea în continuare a relațiilor ruso-azere, parteneriatul strategic și de alianță, precum și despre chestiuni internaționale și regionale actuale.
În plus, sunt planificate o ceremonie de semnare a documentelor comune și declarații ale lui Putin și Aliyev pentru mass-media.
La sfârșitul zilei de lucru, liderii vor vizita teritoriul „Orașului Alb” și Catedrala Sfintelor Femei purtătoare de Mir. După aceea, va avea loc o recepție de stat din partea lui Aliyev în onoarea lui Putin.
Fluxul de știri
0